Blog
Szarlotka jaglana
Składniki:
Ciasto z kaszy:
• 300g kaszy jaglanej + 100g kaszy manny (można dać pół na pół lub całość z jaglanej)
• 2 łyżki erytrolu (można pominąć)
• 3 szklanki mleka (może być roślinne np.migdałowe lub tylko woda)
• 3 szklanki wody
• cukier waniliowy torebeczka 16g
Kaszę jaglaną przepłukujemy na sitku i gotujemy w wodzie z mlekiem aż lekko zgęstnieje, potem dodajemy kaszę mannę i jeszcze chwilę gotujemy. Cały czas mieszamy, aby się nie przypaliła.
Nadzienie:
• 2 kg jabłek (waga przed obraniem i starciem)
• sok z cytryny
• cynamon
Jabłka obrać i zetrzeć na tarcę o grubych oczkach, chwilę poddusić aż większość soku odparuje.
Sposób przygotowania:
Udostępnij wpis na Facebooku
Znajdź interesujące Cię treści
O mnie
Jestem dietetykiem klinicznym oraz psychodietetykiem, Pomagam pacjentom w zmianie nawyków żywieniowych oraz staram się zmotywować do zmian, aby pomóc im wypracować wymarzoną sylwetkę i zdrowe ciało, nie tracąc przy tym radości z jedzenia.
0 komentarzy