Blog
Placuszki z cukinii
Przepyszne placuszki. Porcja duża, może nawet wystarczyć na dwa posiłki. Doskonale zbilansowany posiłek, z dużą ilością białka i o niskim indeksie glikemicznym.
Składniki:
• 250g twarogu półtłustego
• 300g cukinii
• 2 jajka
• 1 cebula
• ząbek czosnku
• 50g mąki dowolnej
• sól, pieprz
• 2 łyżki tartego parmezanu
• natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Cukinie zetrzeć na tarce, cebule pokroić w kostkę, posolić i odstawić na pół godziny a potem odcisnąć z wody. Dodać resztę składników, wymieszać. Upiec na patelni wysmarowanej lekko oliwą, pod przykryciem, koniecznie na małym ogniu. Na wierzch dodajemy sos z jogurtu zmieszanego z ziołami, natką pietruszki i octem jabłkowym.
Udostępnij wpis na Facebooku
Znajdź interesujące Cię treści
O mnie
Jestem dietetykiem klinicznym oraz psychodietetykiem, Pomagam pacjentom w zmianie nawyków żywieniowych oraz staram się zmotywować do zmian, aby pomóc im wypracować wymarzoną sylwetkę i zdrowe ciało, nie tracąc przy tym radości z jedzenia.
0 komentarzy